• Du er her:
 • Begivenheder
 • Den årlige 'donationsbegivenhed'

  Klubåret 2014-15 er ved at rinde ud, men forinden skal vi have uddelt årets såkaldt 'store donationer'.

  Det skete på vort ordinære klubmøde den 19. maj 2015. Nogle af vore frivillige medarbejdere i

  Genbrugsen Tordenskjold - som jo er 'kilden' til vore midler - deltog i mødet. Vi havde fornøjelsen at

  kunne overrække i alt 315.000 kroner til fremmødte repræsentanter forfølgende modtagere - fra venstre på billedet:

  Livsværkstederne, Værested i City Vest: Kr. 50.000

  Cafe Parasollen,Værested i Viby: kr.  50.000

  Klostercafeen, Værested i Klostergade: Kr. 50.000

  Diakonhøjskolens Intl. Linje: Kr. 55.000

  Oddesundlejren: Kr. 50.000

  KFUKs Sociale Arbejde 'Reden' Aarhus: Kr. 60.000.

   

  Udover ovennævnte er henover klubåret uddelt mindre beløb til en vifte af forskellige formål,

  og når regnskabsåret 2014-15 er gjort op, vil klubbens samlede donationer beløbe sig til forventet ca. 850.000 kroner.

   

  Det er herligt at være medlem af Aarhus Y's Men's Club Marselisborg! 

   

   

  Ugens klumme om Rasmus

  Klubben støttede i 2012 en udgivelse i januar 2013 af fortællinger om unge, der får hjælp og støtte hos Café Husrum. Et samtaletilbud i Aarhus tilknyttet Jysk børneforsorg. Bent Ulrikkeholm skrev de korte fortællinger. I uge 5, 2014 var Bent inviteret til at skrive ugens klumme på Region Danmarks hjemmeside. Den kan læses via nedenstående link. Bent valgte fortællingen fra ovennævnte publikation om Rasmus, der føler sig udenfor i verden, som udgangspunkt for sin klumme.

  Læs klummen.

   

   

  Evald og Anna Vesterbæk

  Adventsfest og medlemsoptagelse

  Klubbens adventsfest i Lystrup Kirke tirsdag den 10. december var ramme om hyggeligt samvær, julesalmer og god mad. Vi fik også en fin julehistorie og afslutning. Men aftenen bød også på medlemsoptagelse. Klubben bød velkommen til Evald Vesterbæk, der her ses med sin kone Anna efter optagelsen. Vi siger velkommen og tillykke til de to - og ønsker alle en rigtig glædelig jul. 

  Husk de nære relationer

  Morten Aagaard taler i Viby Sognegård

  En mand med et budskab kom forbi

  Klubaftenen 26. november havde som sit omdrejningspunkt et foredrag af Morten Aagaard, den (forholdsvis) nye leder af Kirkens Korshær i Aarhus. Han tog os med på en rejse i sit arbejdsliv, og turen gik blandt andet til Rønde Højskole og Bibelselskabet. Men vi kom også til Billund og tiden som fondsbestyrer hos familien Kirk Kristiansen og i særdeleshed en tur helt ind blandt samfundets mest udsatte hos Kirkens Korshær.

  Morten Aagaard pegede meget stærkt på nødvendigheden af, at vi styrker de nære relationer. At vi tør at tage debatten om, at familien må styrkes. For det er dér, det hele begynder. Det er den gode eller ikke så gode opvækst, vi tager med os. Social arv er det meget svært at bryde, og historien har det - desværre - med at gentage sig. I Aarhus har vi tusindevis af medborgere, som de fleste aldrig ser. De skæve eksistenser, misbrugerne, de tidligt svigtede - de relationsløse. Løsningen er ikke flere boliger til de hjemløse, for mange af de der overnatter på en madras i natherberget, har en bolig. De kan bare ikke holde ud at være i den. Alene og hjemsøgt af indre dæmoner søger de mod et fællesskab med andre mennesker.

  Foredraget satte gang i debatten - og tanker der stadig rumsterer. Hvordan kan vi gøre det bedre?

  Fortælling om grænselandet - hvor mennesker mødes

  Klubbens møde 8. oktober i Viby Sognegård var rammen om både et flot fremmøde og en medrivende fortælling om krig og grænser, men også om fred og ny forsoning. Forstanderen for Jaruplund Højskole Dieter Küssner var på besøg, og han fangede sine tilhøreres opmærksomhed med grænselandets historie. Dieter Küssner er selv krigsbarn. Han har ligget i grøften beskyttet af sin mors krop mod de amerikanske jagerfly, der skød efter de tyske flygtninge, og han har kendt sulten på sin egen krop.

  Dieter Kûssner er en meget vidende person og en formidabel taler. Hans fortælling om Sydslesvig, og om grænselandet før og nu greb os. Opløftende var det at følge hans tankebaner og referencer til den nye udvikling historisk set, som fokuserer på fredelig sameksistens. Der ses nu på mulighederne i at erkende fælles historie og være mindre optagede af, hvor grænsepælene står. Vi fik en spændende aften i Dieter Küssners selskab. H.C. Andersen, Grundtvig, og grænselandets politikere besøgte os også som referencer i Küssners foredrag.

  250.000 uddelt i Klostercafeen 11. juni 2013

  Her modtager Mission Afrika deres støtte

  Klubbens sæsonafslutning for klubåret 2012 - 13 var henlagt til Klostercaféens hyggelige rammer, og det er ingen overdrivelse at sige, at vi kunne glæde os over en festmiddag. Vi kunne heldigvis også glæde andre, og en række organisationer modtog denne aften i alt 250.000 kroner. Tidligere i klubåret er der også givet donationer, og sæson 2012 - 13 har givet mulighed for at uddele i alt 880.000 kroner, et meget imponerende resultat. I den pressemeddelelse der er udsendt, og som blandt andet Aarhus Stiftstidende har bragt, glæder klubpræsident Knud Pedersen sig over, at Genbrugsen Tordenskjold kan generere et så stort overskud, og siger han: "Vi skylder de mere end 60 frivillige som gør det muligt en stor tak." Året igennem må præsidiet behandle et stort antal ansøgninger, og der må derfor også siges nej til mange ansøgere.

  Læs pressemeddelelsen her (pdf)